top of page
Roze woonkamer

Stylen

Inrichten versus Stylen
Wij zien inrichten als het plaatsen van meubels, leggen van vloeren en het verven van de muren. Inrichten is de basis. 

Met stylen ga je de vertaalslag maken van een trend of sfeer naar een visuele beleving.

Wij laten je zien hoe je met een goede basis eindeloos kunt stylen!

 
Voor zowel de basis ( inrichting) als voor de vormgeving (styling) gaan we
kijken naar de impact van kleuren, materialen, vormen, maten en verlichting.

 

De juiste verlichting voor je huis!

Verlichting

Letś style

Welke woonstijl(en) spreken je aan? Scandinavisch, werelds, industrieel, modern? Of kies je voor mixen van stijlen? Dit kan vaak verrassend goed uitpakken!  Wil je een bepaalde stijl creëren? gebruik dan kleuren en materialen passend bij de look, maar durf ook te mixen en combineren.

Het is niet ongebruikelijk om voor een mix van woonstijlen te gaan.

bonttapijt

Bohémien

Een relaxte en zomerse sfeer met natuurlijke en kleurrijke materialen. Planten, vrolijke prints en vachtjes. Noord-Afrikaans - mediterraanse invloeden

Leather Chair

Industrieel

De industriële look heeft een stoere uitstralen met donkere kleuren en materialen als staal, hout, beton, baksteen en leer. Je kunt deze look goed combineren met anderen woonstijlen om er een twist aan te geven.

Minimalistische zitplaatsen in de woonkamer

Basic

No nonens, lichte kleuren. Grijs- en wittinten en natuurlijke materialen zoals hout, beton, linnen

Detail van de stof

Romantisch

Bloemenprints, kwastjes, kantjes en tierlantijntjes. Bij de Romantische woonstijl worden sfeerhoekjes, brocante, serviesgoed gecombineerd met kalkverf, basic servies en grappige details. Typisch romantiek zijn ook brocante accessoires, sidetables, shutters, schemerlamp met stoffen kap, kroonluchter van glas, vitrinekast, linnen beddengoed met een kanten rand of ruche, wollen plaids, gestoffeerde meubels en een witgeschilderde vloer. Zachte materialen, porselein, krullen en bloemen of fijne patronen

Groene corduroy draaistoel

Retro

Bij de retro look ga je voor kleuren en meubels uit de jaren '50, '60 en '70. Combineer rib en veloursstoffen. Streepjes en grafische prints.

Gezellige woonkamer

Mediterrane

Er worden in deze interieurstijl veel lichte kleuren, zandkleuren maar ook aardetinten als rood, geel en oudroze gebruikt. Een neutraal kleurpalet met knallende accentkleuren zijn helemaal thuis in deze Zuid-Europese interieurstijl.

Indoor bloempotten

Botanisch

Met een botanische woonstijl haal je de natuur in huis. Het geeft rust en een frisse uitstraling. Planten, aardetinten en botanische prints.

Wit interieur

Scandinavisch

Het Scandinavische interieur is een van de populairste inrichtingen. Houten vloeren en meubels. Lichte en zachte kleuren. Textiel linnen en wol. ​Het geeft een rustige uitstraling. ​

Vintage Dresser

Vintage

Met een vintage interieur ben je altijd uniek. Het vraagt om het nodige speurwerk en eigenlijk is het nooit af. Vintage kleuren zijn donkergrijs, okergeel en groen. Materialen zijn hout, leer, glas of zwart metaal. Om balans te houden kun je kleuren zoals blauw en wit toepassen. Zo krijg je een goede mix tussen oud en nieuw.

Kleuren & Materialen

Het is natuurlijk erg leuk om je huis in te richten. Het uitzoeken van meubels, accessoires en het kiezen van kleuren. Je bent vast op zoek gegaan naar ideeën op pinterest en instagram, waar je de mooiste interieurs op voorbij zag komen. Doe ze dat maar eens na! 

Vind je het lastig waar te beginnen? We hebben het eens allemaal op een rijtje gezet.
 

 Volgens de eeuwenoude Chinese filosofie van Feng Chui is je huis een weerspiegeling van jezelf.

 Zoals jij bent, zo is je huis, en zoals je huis is, zo ben jij. 

Volgens de filosofie heeft de inrichting van ons huis grote invloed  op onze mentale gezondheid. Kleuren hebben effect op onze stemming. Het legt ons uit dat je juist met (tegengestelde) kleuren en materialen balans krijgt. ( Ying en Yang).

Ben niet te voorzichtig en durf te combineren met kleuren en materialen. Om de gewenste sfeer te krijgen vertellen we eerst over het effect van kleuren en materialen.  

                                 

Wit en blauw (Zui
ver- en helderheid).

Wit geeft een schone en frisse indruk en kan een ruimte open maken. Zorg er altijd voor dat je wit in combinatie met kleuraccenten in evenwicht brengt. Blauw staat voor rust, netheid en neutraliteit. Deze kleur laat een ruimte groter lijken en het kan goed op plekken worden gebruikt waar je tot rust wilt komen. Het heeft een rustgevende en verkoelende werking. 









​​

 

 

 

 

 


Zwart​ en bruin (kalmte, mindfulnes, elegantie, kennis en rijkdom)

Zwart is een zeer sterke kleur, dus gebruik het met aandacht. Vermijd de kleur zwart in de slaapkamer en keuken. Volgens Feng Shui beoefenaars kan het een negatieve invloed hebben op je slaap- en eetgewoonten. De kleuren bruin en beige geven een gevoel van balans, comfort en geborgenheid. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groen en geel (vreugde en verbinding)
Groen de kleur van de natuur en staat voor verbinding. Geel is de helderste kleur die helpt om vreugde te verspreiden en geeft energie. Ideaal voor in een speelkamer of keuken het stimuleert de spijsvertering. 









 

​​

​​

 

 

 

Rood, paars en oranje (Passie, energie en warmte).
Volgens Feng Shui is rood een een kleur dat je met mate moet gebruiken. Rood kun je daarom het beste gebruiken in ruimtes waar activiteit plaatsvindt. De kleur paars en variaties op deze kleur zoals lila, lavendel en violet vertegenwoordigen harmonie, wijsheid en autoriteit. Kleuren zoals perzik en zalm zorgen voor een gevoel van warmte, welkom en verzoening.
Het zijn romantische en elegante kleuren en kunnen goed gebruikt worden in een woon- en slaapkamer.

​​

​​

​​

 

 

                                                   

 

                                                                                 Kleuren combineren

Vaak kiezen we voor bij elkaar passende kleuren. Terwijl Feng shui ons vertelt dat juist tegengestelde kleuren balans brengen in een ruimte. Wat zijn dan precies tegengestelde kleuren? We weten dat dit wit en zwart zijn, maar ook blauw en oranje en paars en geel. Als je kiest voor één of meerdere dominante kleuren (blauw, geel, rood en groen) is het wel verstandig om selectief te zijn met deze kleur. Hou je van kleur maar wil je dat een ruimte rust uitstraalt? kies dan voor pastelkleuren.

Voor de basis kun je het beste 2 (neutrale) kleuren kiezen. Kijk eens op de site van Flexa voor kleuren. Heb je een kleur uitgekozen, dan kun je met de Flexa vizualizer app al zien hoe deze kleur in de ruimte staat. Je kunt nu ook al een begin maken met een moodboard.

                                 

                 

                                                                    Materialen,  Formaat  & Verlichting 

 

Niet alleen kleuren zijn bepalend voor de sfeer in een kamer ook de materialen, het formaat en de verlichting zijn onmisbaar voor het complete plaatje. Deze zijn in de basis (de inrichting) al toe te passen.       

                                       
Materialen​​​​​​​.

De natuur elementen van Feng shui zijn water, vuur, metaal, hout en steen. Deze materialen kun je terug laten komen in je interieur. Denk aan  glas(werk),  (open)haard , vloeren, kozijnen, shutters, deuren, kasten en meubel​s.

​​

​​

 

 

 

Stoffen

Ruwe stoffen, zoals linnen en katoen passen goed bij een basic- en vintage look. Leer geeft een  sfeer van een New Yorkse loft en past goed bij een industriële interieurstijl. Stoffen in opvallende kleuren passen goed bij een retro look.




​​

 

 


 

 

Formaat
​Bedenk eerst goed na over wat je echt nodig hebt. Denk aan aan opberg, werk- en zitruimte. Breng je veel tijd door aan de eetkamertafel of lig je graag heerlijk uitgestrekt op de bank.

Zorg er dan voor dat deze comfortabel en functioneel zijn. Begin met een aantal groter formaat meubels (altijd van tevoren meten en als het kan uitproberen). Later kun je er altijd nog (bijzet)tafels, kastjes, krukjes, poefjes, bankjes en/of stoelen bij plaatsen.  ​​​​​​​​​​​​​​

​​

​​​

 

 

 

 

 


​Een mooie lamp in huis is natuurlijk al een goede blikvanger in je kamer en het geeft sfeer.

Je denkt er waarschijnlijk niet als eerste aan, maar verlichting is een heel belangrijk onderdeel voor de inrichting. De ruimtes worden met het juiste licht comfortabeler, functioneler en sfeervoller.

 

​Je kunt een heel lichtplan of verlichtingsontwerp maken. Vind je dit wat veel werk, lees dan onderstaand advies voor een goede verlichting in huis.

Gebruik 3 soorten verlichting: Sfeerverlichting, werkverlichting en accentverlichting en combineer deze in lagen. Probeer in elke kamer twee of drie lagen te plaatsen. Met dimbaar licht creëer je nog meer sfeermogelijkheden.

De eerste laag waar je mee begint is de sfeerverlichting. Het zorgt voor een gelijkmatig lichtniveau en verlicht de hele kamer. 

 

Voor de activiteiten waar je extra licht voor nodig hebt, zoals koken of lezen gebruik je werklicht. Direct, gericht licht. Boven het aanrecht of het bureau. Tijdens het lezen is het belangrijk om helder licht te richten, direct waar het nodig is. Plaats een leeslamp vlakbij je schouder. Zo vermijd je vermoeide ogen. Om het negatieve effect op je ogen tijdens het tv kijken te verminderen kun je sfeerverlichting achter de tv plaatsen.

Dan is er nog accentverlichting. Deze verlichting is helderder dan sfeerverlichting. Deze richt je op iets wat je wil laten opvallen. Bijvoorbeeld voor een foto of schilderij in je kamer. Je kunt er ook een kamer groter door laten lijken. Plaats lampen in hoeken om de ruimte te openen.

 

​​​

​​   

   ​
Met de basis op de achtergrond kunnen we gaan stylen door kleuren, materialen en prints te combineren. Wij laten het zien met (woon)accessoires en textiel. We vertellen je er op onze
Blikvangers pagina alles over!  

Dining Room with a View
AEnB2UpQYeVedtBdd2TqSzFxvrBqYl4qyaXb3c3T
Interieur ontwerpen
Sunny Kitchen
modern Interior
Appartement in industriële stijl
Leather Sofa_edited.jpg
lamp

Verlichting

Verlichting
Kleuren combineren

SUBSCRIBE FOR UPDATES

Thanks for submitting!

©2035 by Symon Says Powered and secured by Wix

bottom of page